Bart De Wever

Burgemeester stad Antwerpen

Biografie

Bart De Wever werd in 1970 geboren in Mortsel, in een politiek geëngageerde familie. Vandaag woont hij in Deurne, samen met zijn vrouw en hun vier kinderen.

Bart studeerde geschiedenis aan de Ufsia en de KU Leuven. Hij was ook hoofdredacteur van “Tegenstroom” en “Ons Leven”. Als assistent aan de KULeuven publiceerde hij verscheidene bijdragen. Verder schreef hij columns voor verschillende kranten. Deze columns en essays werden gebundeld in de boeken “Het kostbare weefsel. Vijf jaar maatschappijkritiek” en  “Werkbare waarden”. “Vrijheid en oprechtheid”, schreef hij samen met de Britse psychiater Theodore Dalrymple.

Bart De Wever onderbrak zijn academische loopbaan om voltijds met politiek bezig te kunnen zijn. Hij werd in 1996 districtsraadslid voor de Volksunie in Berchem. Na de oprichting van N-VA werd hij in 2004 algemeen voorzitter. In 2004 veroverde hij een zitje in het Vlaams parlement. Drie jaar later werd hij Kamerlid, maar in 2009 verhuisde hij opnieuw naar de Vlaamse volksvertegenwoordiging. Tussen 2010 en 2012 was hij ook gemeenschapssenator.

Sinds 1 januari 2013 is Bart De Wever burgemeester van Antwerpen.

Verkeersveiligheid in Antwerpen
Opening